Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen

  Experts in online participatie en co-creatie
  Provincie Gelderland werkt.

  Provincie Gelderland werkt.

  Participatie en communicatie website met meer dan 10.000 gebruikers.
  Rijksoverheid werkt.

  Rijksoverheid werkt.

  Websites voor participatie en omgevingscommunicatie.

  Wat is online participatie?

  Online participatie is het actief betrekken van jouw doelgroep bij planvorming en besluiten, via een participatie website. Met een open dialoog vergroot je de kwaliteit én het draagvlak voor jouw plannen. Een participatie website versterkt jouw bijeenkomsten en traditionele media, maar kan ook los ingezet worden.

  Wij bieden een succesvolle participatie website

  Mett werkt als een blokkendoos. Met onze bouwstenen kun je eenvoudig jouw participatie website samenstellen en aanpassen. Je bepaalt zelf de mate van interactie en welk onderdeel openbaar of besloten is. We helpen jou om je plannen te visualiseren en betrokkenheid te organiseren. Komt jouw project in een volgende fase? Dan groeit Mett met je mee.

  Demo in jouw huisstijl (vrijblijvend)

  De participatie mogelijkheden van Mett

  Punten op de kaart zetten

  Laat jouw gebruikers zelf binnen een bepaald thema punten op de kaart markeren, bijvoorbeeld van plekken die zij belangrijk vinden. Of maak jouw projectplannen inzichtelijk door alle relevante punten op de kaart te zetten.

  Voeg een punt toe op de kaart participatie website

  Stemmen

  Stemmen op ideeën, scenario’s of projecten. Laat jouw gebruikers hun stem uitbrengen, betrek ze bij besluitvorming en ontdek zo welk idee het grootste draagvlak heeft.

  Stemmen op ideeen en plannen bij een participatie website

  Voor of tegen stemmen en beargumenteren

  Deel een plan of stelling, en laat jouw gebruikers voor of tegen stemmen. Gebruikers kunnen niet alleen aangeven of ze voor of tegen stemmen, ze kunnen hun stem ook beargumenteren.

  Beargumenteren waar je voor of tegen stemt op een participatie website

  Waarderen

  Hoe beoordelen gebruikers verschillende ideeën, scenario’s of projecten? Met deze optie kunnen gebruikers 1 tot 5 sterren toekennen aan een idee en zo hun waardering aangeven.

  Waarderen van ideeen en plannen bij een participatie website

  Reageren

  Je kunt binnen Mett voor elke pagina instellen of gebruikers mogen reageren op geplaatste items. Zo kunnen ze bijvoorbeeld reacties plaatsen op nieuwsberichten, agenda-items of blogs.

  Reageren en het gesprek voeren

  Meningspeiling

  Stel een vraag en laat jouw gebruikers één van de antwoordopties aanvinken. Een eenvoudige manier om meningen op te halen.

  Meningspeiling inzetten voor participatie websites

  Enquête

  Verstuur vanuit jouw platform een enquête naar de gebruikers om hun mening over een onderwerp te peilen. Jij bepaalt hoe lang de enquête is, of alle vragen ingevuld moeten worden en of je open vragen gebruikt of meerkeuze opties geeft.

  Online enquete houden als onderdeel van een participatie proces

  Samenwerken in een focusgroep

  Betrokken partijen of bewoners kunnen samenwerken aan plannen in een focusgroep. Maak een groep aan in de groepenmodule en deel updates en documenten en ga met elkaar in gesprek. Zet de groep op Google Maps en koppel je Facebook pagina.

  Samenwerken aan documenten en co-creatie op een participatie website

  Onze aanpak

  Geïnspireerd op onze ruime ervaring met participatie trajecten ontwikkelen we samen met jou een passende strategie voor korte en lange termijn.

  1

  Wat wil je bereiken met participatie?

  Dat is de eerste vraag die we je stellen. Welke doelgroep wil jij actief betrekken en hoe zie je het resultaat voor je. Waarover wil je in gesprek en wat is jouw doel? Op basis van ervaring met meer dan 300 participatie websites denken onze adviseurs met je mee.

  2

  Hoe ziet jouw ideale participatie traject eruit?

  Samen kijken we hoe je Mett optimaal kunt inzetten om jouw doelen te bereiken. Met behulp van de juiste bouwstenen maken we een website op maat. We denken met je mee, in alle fases van het traject. Met technische adviezen, maar ook met communicatietips.

  3

  Hoe blijft je doelgroep betrokken?

  Participatie draait niet om één moment, je gaat een verbinding aan voor langere tijd. We blijven samen de prestaties van het platform volgen en geven advies om jouw doelgroep betrokken te houden. We zijn op afstand aanwezig en als jij ons niet belt dan bellen we jou gewoon.

  Bekijk meer voorbeelden

  Mett Academy

  Kies je voor Mett, dan profiteer je van de voordelen van de Mett Academy. Je leert hoe je alle onderdelen van jouw platform kunt beheren en aanpassen. Daarnaast blijf je via onze kennissessies en blogs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten rondom participatie en co-creatie.

  Naar de Mett Academy