Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Blog
  • Website mét community

  Veilig samenwerken in de cloud

  Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van veilig online werken in. Maar wat houdt dit precies in? Wij geven tips waar je op moet letten bij het kiezen van een online samenwerkingsplatform, het beheren en het werken op het platform.

  1. Kies een streng beveiligd Nederlands online samenwerkingsplatform.

  Als je niet kiest voor een Nederlands platform maar bijvoorbeeld voor een Amerikaans platform zoals Yammer, Sharepoint, Dropbox of Google Docs, heb je te maken met Amerikaanse wetgeving en de Patriot Act. De Amerikaanse overheid heeft in dit geval toegang tot jouw data.

  Kies daarom voor een streng beveiligd Nederlands online samenwerkingsplatform. Hiermee garandeer je de privacy en veiligheid van online data.

  Het beveiligen van jouw data is voor ons prioriteit. Het Mett platform, de servers en de data zijn technisch goed beveiligd en staat in een streng beveiligd serverpark in Nederland.

  2. Beveilig het platform met sterke wachtwoorden.

  Wat geen verrassing zal zijn, is dat de wachtwoordsterkte ontzettend belangrijk is voor een goed beveiligd online samenwerkingsplatform.

  In Mett helpen wij je bij het kiezen van een sterk wachtwoord. Bij het instellen van een nieuw wachtwoord kun je zien hoe sterk jouw wachtwoord is. Daarnaast moet het wachtwoord van alle gebruikers van Mett bestaan uit minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 2 speciale tekens.

  3. Wees secuur in het geven en beheren van rechten op het online platform.

  De rechtenstructuur van een online samenwerkingsplatform bepaalt wie wat mag zien en doen op het platform. Naarmate het aantal gebruikers toeneemt moet dit geen oerwoud worden. Veilig online samenwerken met collega’s en externe partijen kan op één platform, mits je de rechtenstructuur secuur onderhoudt. Maak hier een plan voor en controleer dit regelmatig. Als de rechtenstructuur op jouw platform goed is ingedeeld, kun je namelijk met honderden collega’s, externe partijen, leden, klanten en andere betrokkenen veilig digitaal informatie uitwisselen.

  Alle beheerders van een Mett platform krijgen training in het veilig beheren van het online platform. Tijdens deze training wordt extra aandacht gegeven aan de rechtenstructuur en het belang van het secuur beheren hiervan. Heb je vragen over de rechtenstructuur van jouw platform? Of wil je een training veilig digitaal samenwerken inplannen? Neem contact op met je adviseur.