Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Blog

  Vaarwel virtueel kantoor, hallo sociaal intranet!

  Op de werkvloer is iedereen erg collegiaal, maar is dat ook zo in de virtuele omgeving? We zijn het gewend om offline vergaderingen pragmatisch in te delen. Waarom zien wij dan dat dit in een virtueel kantoor vaak niet het geval is? Nieuwe versies van bestanden worden geüpload en men weet niet meer welke versie de juiste is. Vervolgens vindt alle communicatie rondom het document plaats per email. Zie je het probleem?

  Een virtueel kantoor is een traditionele digitale werkomgeving. Vaak is dit gelimiteerd tot het delen en downloaden van documenten en wordt er bedrijfsnieuws gedeeld. Door een virtueel kantoor sociaal te maken biedt je gebruikers de mogelijkheid om offline gesprekken ook online, op één plek, te voeren. Hierdoor kunnen alle bevoegden op dezelfde pagina in het sociale intranet deelnemen aan het gesprek – of zij nu op kantoor zijn of niet. Heeft iemand een nieuw document geüpload of een nieuwe reactie geplaatst? Dan ontvangen alle bevoegden een notificatie.

  Interactie op en tussen verschillende niveau’s

  Een sociaal virtueel kantoor, of sociaal intranet, biedt de mogelijkheid tot interactie. Niet alleen met elkaar, maar ook met het management. Een sociaal virtueel kantoor is een open werkomgeving waar mensen van verschillende niveau’s binnen een organisatie met elkaar in contact komen en blijven. Op die manier raken medewerkers meer betrokken bij de organisatie. Zo kan het management de mening peilen van medewerkers via een poll, kunnen medewerkers blogs schrijven over onderwerpen die zij belangrijk vinden en kunnen medewerkers ideeën inzenden.

  “De gebruikers zijn niet gewend om op deze manier samen te werken.”

  Hier vergis je je in. Jouw medewerkers of collega’s maken zelf hoogstwaarschijnlijk privé gebruik van social media en vele tools om online bestanden en informatie te delen. Is een bestand te groot om per email te delen? Dan gebruiken zij tool A. Willen zij collega’s ook in een bepaald bestand laten werken? Dan gebruiken zij tool B. Alle tools die jijzelf, jouw medewerkers of collega’s gewend zijn om te gebruiken zitten ook in een sociaal intranet van Mett. Het sociale intranet maakt gebruik van de principes van social media. Zo is het mogelijk om in Mett informatie te delen, te reageren, discussiëren, liken en stemmen. Samenwerken wordt hiermee niet alleen efficiënter, effectiever en eenvoudiger, maar ook leuker.