Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Blog

  Tom’s top-4 van online veiligheidstips

  Speciaal voor jou als beheerder en gebruiker van een Mett-platform stelde security officer Tom Westra een top 4 samen met online veiligheidstips.

  Tom’s top 4 van online veiligheidstips

  1. Kies voor SSL-certificaat vanwege versleuteld verzenden gegevens
  2. Train gebruikers in sterke wachtwoorden
  3. Geen gedeeld gebruik accounts
  4. Stel twee-staps-verificatie in

  1  SSL certificaat

  SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer. Met een SSL-certificaat kan de bezoeker met gerust hart een website raadplegen. Zonder dat er ongewenst informatie wordt ontfutseld. Bel voor meer informatie over het SSL-certificaat voor jouw Mett-omgeving met de helpdesk, 030  711 57 77

  Of lees over SSL op de support-website van Mett

  2  gebruik Sterke wachtwoorden

  Een van de meest voor de hand liggende kwetsbaarheden in een site betreft het wachtwoordgebruik. Een makkelijk, simpel en/of kort wachtwoord dat voor meerdere accounts gebruikt wordt is handig en makkelijk, maar niet veilig. Per gebruikersaccount kun je bij het instellen van een wachtwoord zien hoe sterk een wachtwoord is. Als het balkje groen wordt dan heb je een sterk wachtwoord ingesteld.

  3  Deel geen account met een collega

  Zorg er voor dat gebruikers hun account niet delen met een collega. Elke gebruiker dient over een eigen account met eigen sterk wachtwoord te beschikken. Dit is niet alleen veilig maar ook handig om te kunnen traceren welke gebruiker een bepaalde actie heeft ondernomen.

  4  twee-staps-verificatie

  Mett biedt twee-staps-verificatie aan, ook wel 2 Factor Authentication (2FA) genoemd. Deze twee-staps-verificatie is bekend van de TAN-code via SMS zoals banken die toesturen voordat je een overschrijving activeert. Bij 2FA is identificatie via jouw smartphone of tablet een extra veiligheidsvoorwaarde om in te loggen. Om te controleren dat je bent wie je zegt dat je bent. Onze 2 Factor Authentication werkt via een App die je telefoon kunt installeren en is geschikt voor zowel iOS als Android apparaten.

  Heb je vragen voor Tom over een veilig online platform? Stel ze hier.

  Nieuwsgierig naar een veilige werking van Mett?