Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Overheid
  • Case
  • Co-creatie & participatie
  • Sociaal intranet
  • Kenniscommunity
  • Samenwerkingsplatform
  • Website mét community

  Rijksoverheid: veel verschillende community toepassingen

  Al jaren zet de Rijksoverheid Mett communities in voor veel verschillende toepassingen. Samen hebben we de afgelopen jaren al meer dan 70 Rijksoverheidsplatforms ingericht. Deze samenwerking biedt veel voordelen.

  Communities voor verschillende toepassingen

  We ondersteunen de Rijksoverheid met veel verschillende toepassingen. Het gaat daarbij om websites voor omgevingscommunicatie bij grote ruimtelijke projecten, kenniscommunities voor ambtenaren van verschillende departementen, intranetten voor departementen, samenwerkingsplatformen voor bijvoorbeeld aanbestedingstrajecten bij ruimtelijke projecten en co-creatie en participatieplatformen om met verschillende doelgroepen te praten over gebieden, plannen of thema’s. Samen hebben we de afgelopen jaren al meer dan 70 Rijksoverheidsplatforms ingericht. Deze samenwerking biedt veel voordelen.

  Responsive Rijkshuisstijl standaard beschikbaar

  Zo hebben we samen de Rijkshuisstijl template ontwikkeld die nu voor elk project gratis beschikbaar is. Het template is eenvoudig op afzender of doel aan te passen. En uiteraard is dit template volledig responsive (ook voor de beheerder). Dit betekent dat het platform zich automatisch aanpast naar het formaat van het apparaat waarop het wordt bekeken: een smartphone, tablet, laptop of desktop computer.

  Toegankelijk voor visueel gehandicapten en doven of slechthorenden

  Om alle doelgroepen goed te kunnen betrekken en informeren voldoen we al een aantal jaren aan de strengste webrichtlijnen. Hierdoor zijn de platformen ook toegankelijk voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten en doven of slechthorenden. We doen daarbij de belofte dat het platform technisch blijft voldoen aan deze richtlijnen, maar we verzorgen ook trainingen om ook qua tekst, beeld en video te voldoen.

  Veiligheid en privacy

  Op de communities worden persoonsgegevens gedeeld en soms ook gevoelige informatie. Het is uiteraard van belang dat deze gegevens optimaal beschermd worden. Daarom hebben wij veelvuldig contact over de laatste ontwikkelingen en eisen en passen wij deze continue toe op onze platformen. Lees hier meer over veiligheid en privacy.

  Impressie van een aantal platformen voor de Rijksoverheid

  Screenshot homepage Rijkscampus online

  Screenshot groep toevoegen Rijkscampus Online

  Screenshot homepage Ledendomein platform participatie

  Screenshot website a16 Rotterdam