Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Cultuur
  • Case
  • Kenniscommunity
  • Klantportaal
  • Website mét community

  Dino-community Naturalis T.rex in Town

  Met de campagne T.rex in Town vierde Naturalis de komst van Trix, de Tyrannosaurus rex van Naturalis. Tijdens een speciale tentoonstelling konden fans onze Trix ontmoeten in Naturalis. Naturalis wilde heel Nederland in de ban van dino’s en Trix brengen. Een belangrijke spil in de campagne was de community voor dino-liefhebbers. Wij hebben Corine van Impelen, hoofd communicatie bij Naturalis, gesproken over de campagne en de plannen voor de dino-community.

  “Kinderen kunnen in de besloten omgeving vragen stellen aan de dino-experts Anne Schulp en Freek Vonk”

  Pasfoto Corine van Impelen

  Corine van Impelen
  Hoofd communicatie bij Naturalis

  Crowdfundingcampagne ‘Tientje voor T. rex

  In september 2013 hebben onderzoekers van Naturalis de botten gevonden in de Verenigde Staten. Om deze bijzondere vleesetende dino uit te kunnen graven en naar Nederland te brengen is een crowdfundingcampagne op touw gezet: Tientje voor T. rex. Wat bleek? Er zijn flink wat dino-fans in Nederland! Wel 23.000 tientjes zijn gedoneerd. Veel kinderen, scholen en winkeliers hebben zelf acties opgezet om extra geld in te zamelen. Kortom: de actie was een groot succes.  

  Dino’s komen tot leven

  Met de campagne ‘T.rex in Town’ vierde Naturalis ook samen met Albert Heijn de komst van Trix de T. rex. Trix kon door je woonkamer lopen via de AH dino-app en kinderen konden sparen voor Dino’s. En voor de échte dino-fans was er de dino-community.

  Themasite en community

  “Op de community leerde je alles over dino’s. Er stond informatie over de tentoonstelling in Naturalis, over de expeditie en natuurlijk over Trix. Maar leuker nog: kinderen konden in de besloten omgeving vragen stellen aan de dino-experts Anne Schulp en Freek Vonk. En dino-fans werden op de hoogte gehouden van de reis van Trix middels blogs en video’s van de experts, speciaal voor kinderen die echt alles wilden weten over Trix,” vertelt Corine van Impelen, hoofd communicatie bij Naturalis.

  T.rex op reis

  “Inmiddels is de tentoonstelling afgelopen en is Trix op reis om ook de dino-fans in andere landen te verrassen. Uiteindelijk krijgt zij een ereplaats in het nieuwe museum. Naturalis hoopt eind 2018 haar deuren te openen met een geheel vernieuwd museum met een heuse Rexperience..”

  Impressie van de dino-community

  Screenshot T.rex in town community Naturalis