Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Zorg
  • Case
  • Co-creatie & participatie
  • Samenwerkingsplatform
  • Website mét community

  Platform Vivera Zwijndrecht voorziet in antwoorden op zorgvragen

  Vaak weten inwoners niet wat er mogelijk is in hun situatie en waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag. Het online communicatieplatform van Vivera Zwijndrecht biedt inzicht in de beschikbare voorzieningen en wijkteams. Dit Mett-platform is het centrale punt voor de lokale uitvoering van de Wmo in Zwijndrecht.

  Centraal informatiepunt

  Vivera is een samenwerkingsverband tussen diverse zorg-, welzijns- en woonorganisaties in Zwijndrecht. Vivera is er voor bewoners die wat hulp kunnen gebruiken. Of het nu gaat om hulp bij de gezondheid, het huishouden, sociale contacten, kinderen, mobiliteit, wonen of geldzaken, Vivera biedt ondersteuning. Om inwoners goed te informeren over de diensten van Vivera hebben wij een online platform ingericht wat inzicht biedt in de beschikbare voorzieningen en sociale wijkteams. De website is hiermee het centrale punt waar inwoners informatie in kunnen winnen en contact op kunnen nemen. De menustructuur, prikkelende kleurstelling en heldere content zorgen ervoor dat inwoners eenvoudig de gewenste informatie vinden.

  Alle voorzieningen op een overzichtelijke kaart

  Om bewoners inzicht te geven in alle beschikbare voorzieningen is een kaart aangemaakt. De kaart laat een totaaloverzicht zien van alle voorzieningen in de buurt, onderverdeeld in verschillende categorieën. Vanuit de kaart kunnen bezoekers de dichtstbijzijnde voorzieningen bekijken en doorklikken naar een pagina met aanvullende informatie. Daarnaast hebben alle onderwerpen waar Vivera actief is – gezondheid, (t)huishouding, kinderen en jongeren, sociale contacten, vervoer en mobiliteit, wonen, geldzaken en inkomen – ieder een eigen pagina met aanvullende informatie, een verwijzing naar een kernteam in de buurt, beschikbare voorzieningen en blogs met tips. Ook is hier kunnen bezoekers reageren of vragen te stellen.

  Professionals werken samen

  Tegelijkertijd was er binnen Vivera behoefte aan een digitale omgeving waar alle betrokken professionals kunnen samenwerken en vragen aan elkaar kunnen stellen. Het platform van Vivera Zwijndrecht bestaat daarom naast een openbare website ook uit een besloten samenwerkingsomgeving. Hier kunnen zorgprofessionals inloggen en informatie vinden over bijvoorbeeld mantelzorgers, of over alle sportmogelijkheden in de gemeente. Zo bedient het platform van Vivera Zwijndrecht zowel bewoners als professionals.

  Een impressie van het platform

   

  Screenshot van de homepage van Vivera Zwijndrecht

   

  Screenshot van de kaart waarop alle voorzieningen aangegeven zijn