Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Blog

  Inspiratie- en netwerkmiddag: Mett & Gelderland over online communities

  Succesvol online samenwerken betekent betere keuzes maken. Samen aan de slag om kennis en ideeën te delen met collega’s, klanten, inwoners, leden, experts of partners. Provincie Gelderland gebruikt Mett als platform voor het voeren van online dialogen met inwoners. Op dinsdag 29 mei delen zij graag hun ervaringen met jou.

  Wil jij betere keuzes kunnen maken, ideeën delen of antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zorgt voor een echte online dialoog?
  • Hoe activeer je je community en hoe houd je de leden betrokken?

  Ja, ik schrijf me in voor de inspiratie- en netwerkmiddag

   

  Programma Inspiratie- en netwerkmiddag dinsdag 29 mei

  12:30 uur – Ontvangst

  13:00 uur – Mett Inspireert

  13:25 uur – Break-out ronde 1

  14:00 uur – PAUZE

  14:15 uur – Break-out ronde 2

  15:00 uur – Break-out ronde 3

  15:40 uur – Key-note “Appen is het Nieuwe Roken en andere technofilosofische vragen!” Rens van der Vorst – Technofilosoof

  16:20 uur – Afsluiting met hapje en drankje

   

  Key-Note

  Key-note door Rens van der Vorst, Technofilosoof

  Technologie is niet belangrijk. Hoe wij ons verhouden tot onze technologie, daar gaat het om! Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Maar kunnen wij ons ook zo snel aanpassen aan al die veranderingen? Hoe leren wij om ons te verhouden tot een wereld vol met technologie? Hoe maken we ethiek en filosofie zo concreet dat het ons helpt om belangrijke vragen te beantwoorden? Wat betekent technologie voor ons burgerschap? Voor ons als mensen? Welke rol willen we en kunnen we vervullen in een wereld waarin alles ter discussie staat? Is de werkelijkheid nog echt? Is er nog gedeelde smart? Staan onze waarden nog centraal bij de ontwikkeling van technologie? Is Appen het Nieuwe Roken? Willen we écht leven in een datadriven maatschappij? Is seks met robots vooruitgang? Lossen we problemen op die niet bestaan? Vertelt Tinder je hoe goed je in de markt ligt? En vele andere technofilosofische vragen komen voorbij in deze verwarrende, maar vermakelijke presentatie.

  Interessante break-outs

  Hoe organiseer je betrokkenheid? – Peter Staal (Bind en FrankWatching)

  Niet alle leden zullen zich even betrokken voelen bij de community. Sommigen zullen zich vrijwillig inzetten om mee te helpen, sommigen zullen alleen suggesties geven en een meerderheid wil gewoon blijvend geïnformeerd worden. Zo zitten netwerken nu eenmaal in elkaar. In deze sessie laat Peter Staal, consultant bij Bind! zien hoe je elk ledentype op zijn of haar eigen niveau van betrokkenheid optimaal kan bedienen.

  Organiseren van draagvlak in de praktijk (Aycha Kleingeld van forum Gelderland)

  Aycha Kleingeld, communitymanager bij de provincie: “We laten je graag zien hoe we het georganiseerd hebben voor Forum Gelderland. Hoe zet je een succesvol forum in de praktijk op en wat komt daarbij kijken?
  We hebben ondervonden dat het in de praktijk soms anders loopt in dan we verwachten hadden. Hiervan hebben we veel geleerd.”

  AVG: Hoe kan Mett je helpen? – Grietje Stoel (Mett) en Koen Christianen (Dirkzwager)

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR in het Engels) heeft als doel om de privacy rechten van personen verder te versterken en te beschermen. Maar wat betekent deze nieuwe wetgeving precies voor jou en je Mett platform? Tijdens deze breakout-sessie vertellen Koen en Grietje over de AVG en welke maatregelen wij hebben getroffen om gegevens goed en veilig op te slaan. En, belangrijker nog, hoe deze maatregelen jou helpen de AVG op de juiste manier in te regelen. Een mooi moment om je vragen te stellen aan deze experts.

  What’s new? Slimme trucs en tips – Jos Wassink (Mett)

  Jouw plan of strategie moet in de community een uitwerking krijgen. Met alle opties, vinkjes, mogelijkheden en modules kan het een uitdaging zijn om jouw ideeën goed uit te werken op een platform. Denk je regelmatig: ‘Hoe dan?’ als je als beheerder aan de slag gaat? In deze breakout-sessie geeft Jos Wassink, adviseur en projectleider bij Mett je een hele rij aan tips, zodat jij aan het einde van de sessie minimaal 1 nieuwe truc of tip hebt geleerd!

  Open all hours – Stel je vraag aan de experts van Mett

  Heb je voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw platform? Of blijven er knagende vragen over? Dan is dit je kans! Loop binnen en stel je vraag aan de experts van Mett. Om je goed te helpen, kun je alvast je vraag stellen via het aanmeldformulier.

  Van experiment tot volwassen Forum – Dick Jonker (provincie Gelderland)

  In 2012 is provincie Gelderland gestart met het cocreatieproces ‘Gelderland Anders’ om als eerste provincie een Omgevingsvisie opgesteld. Met als opdracht ‘maak een dynamisch plan’ met ‘permanente dialoog’. Nu zes jaar later is het experiment van toen uitgegroeid tot Forum Gelderland met zeven onderliggende platforms. Het forum telt op dit moment bijna 9.000 leden. Hoe heeft Gelderland dit aangepakt? Wat lijkt te werken?

  Locatie

  Tijdens de inspiratie- en netwerkmiddag zijn we te gast bij provincie Gelderland.

  Provinciehuis Gelderland

  Markt 11

  6811 CG Arnhem

  Routebeschrijving

  Graag tot ziens op dinsdag 29 mei!