Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Blog

  Hoe succesvol is jouw platform? Gebruik Google Analytics of Piwik!

  Weet je hoeveel bezoekers jouw Mett-omgeving heeft? Statistieken maken je bewust van de relevantie van jouw omgeving. Mett maakt gebruik van Google Analytics of Piwik om de statistieken te tonen. Daarnaast kun je altijd zien hoevaak documenten gedownload zijn.

  Google Analytics

  Wil je weten hoevaak jouw Mett omgeving wordt bezocht? Wij maken gebruik van Google Analytics en geven op deze manier duidelijk inzicht in de statistieken. Er zijn verschillende manieren om deze statistieken in te zien.

  Via het dashboard

  Wil je zelf de statistieken van jouw Mett omgeving bekijken? Dit is mogelijk. Het is wel noodzakelijk om een Google-account te hebben. Je kunt dan inloggen via www.google.nl/analytics. Wij zorgen ervoor dat je daar de rapporten ziet van jouw Mett. Wil je op deze manier toegang tot het dasboard? Geef ons jouw Google-mailadres door en de URL van de omgeving en wij maken het in orde.

  rapport-verkeersbronnen
  Figuur: een overzicht van het dashboard met statistieken

  Via een PDF rapport

  Bij de start van een nieuwe Mett omgeving vragen wij of we wekelijks of maandelijks een rapport mogen toesturen met de statistieken. Dit rapport is minder uitgebreid dan het dasboard zoals hierboven beschreven. Wel geeft het een eenvoudig overzicht van het aantal bezoekers. Ontvang je deze rapporten nog niet? Laat het ons weten, dan regelen we dit.

  Downloads documenten

  Binnen Mett zijn ook een aantal statistieken ingebouwd. Zo is het mogelijk om in de gaten te houden hoe vaak een document is gedownload. Dit is te zien op de documentenpagina.

  downloadsstat
  Figuur: Het aantal downloads is in de laatste kolom te zien, aangeduid met #.

  Oké, je weet de statistieken van jouw platform. En nu?

  Je hebt inzicht in de gebruikersactiviteit op jouw platform. Je weet hoeveel gebruikers er wekelijks inloggen en hoeveel personen de openbare pagina’s bezoeken. En nu? Hoe verbeter je de gebruikersactiviteit op het platform? Wij organiseren regelmatig workshops rondom dit thema. Ga snel naar de evenementenpagina of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.