Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Onderwijs
  • Blog
  • Samenwerkingsplatform
  • Website mét community

  Selficient werkt samen in Engelstalig communicatieplatform

  Internationaal communicatieplatform

  Als partner levert Mett bij het duurzaamheidsproject Selficient een Engelstalig communicatieplatform zodat de hele wereld mee kan kijken. Net als hun zelfvoorzienend huis modulair is uit te breiden met steeds meer verdiepingen en mooiere toepassingen, zo breidt ook het studententeam uit. En het aantal partners. Zelfs tot over de landsgrenzen. Japanse vertegenwoordigers van Suteki, die een passende oplossing bieden voor de houten opbouw, waren ook aanwezig in Utrecht.

  De studenten ontwikkelen als Nederlands team onder de naam Selficient nieuwe standaarden voor duurzaam bouwen. Ze nemen met een zelfvoorzienend huis deel aan de Solar Decathlon 2017, georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Sterker nog, ze bereikten de finale!

  Energie

  De energie stroomde over tijdens de tot in de puntjes verzorgde partnermiddag van Selficient op de Eneco Energy Campus aan de Atoomweg in Utrecht. Woensdagmiddag verzamelden zich daar tientallen partners en sponsors van Selficient. Ook bij deze happening zie je dat alle disciplines van de Hogeschool Utrecht zich van hun beste kant laten zien. Naast de technische en bouwkundige studenten gaven ook die van communicatie en eventmanagement hun fraaie visitekaartje af. Mett draagt hieraan bij door hen een eigen online podium te bieden. Op de partnerpagina is inmiddels een longlist van andere partijen die graag een steentje bijdragen.

  Aanstekelijk

  Het aanstekelijke enthousiasme van de studenten en hun begeleiders maakt dat veel partijen warm lopen voor het duurzame initiatief. De energie van samenwerken was merkbaar onder de aanwezigen. Nieuwsgierig werden naambordjes bestudeerd, en belangstellend geïnformeerd naar de vorm van betrokkenheid bij Selficient. Met gepaste trots lichtte ieder voor zich zijn/of haar motivatie toe om partner te willen zijn. Net als wij dat zijn. 

  Uitverkoren

  Het partner- en sponsorevenement bood na enkele praatjes de unieke kans met eigen ogen het huis te bewonderen. Gepassioneerd gaven de studenten een rondleiding door hun eigen ontwikkelde huis.  Het huis is zo opgebouwd, dat het in onderdelen vervoerd kan worden naar Denver in Amerika. Daar zal het huis voor de finale van de competitie opnieuw opgetrokken worden. Bas van der Veen, nieuwe instituutsdirecteur Gebouwde Omgeving van de Hogeschool Utrecht, maakte bekend dat 35 studenten van het 80-koppige team uitverkoren zijn om naar Amerika af te reizen.

  Samen kom je verder. Tot zelfs in Denver!