Demo aanvragen
Bel gerust 030 292 07 01
 • Demo aanvragen
  • Case
  • Kenniscommunity
  • Klantportaal
  • Website mét community

  Community versterkt KRO-NCRV radioprogramma Spraakmakers

  In korte tijd 1000 leden

  Het KRO-NRCV radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1 is met meer 200.000 luisteraars een goed beluisterd programma. En in die luisteraars ziet NPO Radio 1 veel potentie. Daarom brengen zij de zogenoemde ‘Spraakmakers’ samen in een community waar zich in korte tijd 1000 leden hebben aangemeld.

  Teunie Stoffele, communitymanager van Spraakmakers vertelt: “Via een community willen we mensen verbinden aan ons programma en meer bieden dan alleen het radioprogramma zelf. Het is voor ons (de redactie) een makkelijke plek om de spraakmakers te vinden en ook een terugkoppeling te geven van onze uitzending.”

  Beter door inzet community

  “En dat pakt goed uit want sinds maart zijn er al 1000 leden en veel onderdelen van het radioprogramma zijn door deze community beter geworden”, zegt Teunie. “Door deze groep aan ons te binden, kunnen we ze snel vinden als we ervaringen en verhalen nodig hebben voor in de uitzending. We zetten ook vragen op het platform en verslaggevers gaan in opdracht van de community op pad.”

  Reacties stromen binnen

  “Wat goed gaat is dat mensen de community goed weten te vinden, we krijgen veel reacties. Het vergt wel veel tijd als redactie om kritisch te kijken naar de content. Ik merk dat een platform waar zo veel ideeën op komen veel investering vereist. Daardoor moeten we onze capaciteit waarschijnlijk gaan uitbreiden.”

  Op de stelling “We moeten ons maar neerleggen bij nog meer files” kwamen binnen een uur al meer dan 40 reacties. Aan het einde van de dag waren dit er maar liefst 66.

  Elke ochtend een mailing

  “Elke ochtend versturen we aan de meer dan 1000 spraakmakers een mailing vanuit Mett. In de mailing delen we de stelling en vragen we of ze willen meepraten in de uitzending. Dit werkt een stuk prettiger dan via Outlook omdat alles via het platform verloopt en er minder foutjes insluipen”.

  Kwaliteit boven kwantiteit

  “Als ik denk aan de toekomst dan willen we vooral gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Liever een kleinere groep die goede bijdrages levert, dan een grote groep die niet of nauwelijks beschikbaar is. Het is goed om te zien dat de aanmeldingen blijven binnenstromen en dat het platform van Mett een goede oplossing is om de spraakmakers samen te brengen. En Mett is een erg prettige en open organisatie. Ze helpen graag en reageren snel als er iets misgaat. Een hele fijne samenwerking”.